Even voorstellen

Mijn naam is Cora van den Hoek. Samen met mijn vriend en ons katje Moortje woon ik in Wijk bij Duurstede. Voor mij is het altijd heel vanzelfsprekend geweest dat er katten in mijn leven waren en mijn liefde voor katten is dan ook al in mijn jeugd ontstaan.

Sinds ik in 2008 als vrijwilliger een ochtend in de week bij de katten bij het Dierentehuis Zeist ging werken, werd ik mij er steeds meer van bewust wat een bijzondere dieren het eigenlijk zijn en dat iedere kat een heel eigen karakter heeft. Mijn nieuwsgierigheid naar het gedrag, het karakter en de emoties van katten was gewekt en ik heb sindsdien allerlei opleidingen en workshops gevolgd om deze prachtige dieren beter te leren begrijpen.

In 2010 heb ik de opleiding Honden- en Kattenbesluit gedaan. Dit is een opleiding waarmee je bijvoorbeeld in een dierenasiel of dierenpension kan gaan werken of zelf een asiel of pension kan beginnen. De opleiding was erg leuk en leerzaam, maar toch miste ik nog wel wat diepgang over het gedrag van katten. Daarom ben ik de opleiding tot Kattengedragstherapeut gaan volgen en toen ik deze in 2014 had afgerond, is De Kattenhoek ontstaan, een praktijk voor Kattengedragstherapie.

Inmiddels heb ik ook een opleiding voor Bach Bloesemremedies gevolgd en in 2018 heb ik de opleiding Katten trimmen afgerond, waarmee ik me heb kunnen verdiepen in het trimmen en de vachtverzorging van zowel langharige als kortharige katten. De Kattenhoek is de laatste jaren dus uitgebreid tot een praktijk voor Kattengedragstherapie, Katten trimmen, en Bach Bloesemremedies.

Om op de hoogte te blijven van de laatste inzichten ga ik regelmatig naar studiedagen en symposia op het gebied van Katten trimmen, kattengedrag en Bach Bloesemremedies. Doordat je tijdens deze dagen veel collega’s ontmoet, kun je ervaringen uitwisselen en van elkaar leren. Een overzicht van de opleidingen en nascholingen die ik heb gevolgd vind je hier.

Cora van den Hoek