Bach Bloesemremedies

Over Bach Bloesemremedies

Bach Bloesemremedies zijn natuurlijke middelen die emoties en gevoelens in balans kunnen brengen. Je kunt dan denken aan emoties als angst en verdriet, maar ook gevoelens van lusteloosheid en depressie en karaktereigenschappen als overenthousiasme en overbezorgheid zijn met behulp van de remedies beter in evenwicht te krijgen. Bach Bloesemremedies werken zowel bij mensen als bij dieren. Bij katten, maar ook bij honden en paarden heb ik Bach Bloesemremedies met goede resultaten kunnen inzetten, eventueel als aanvulling op gedragstherapie.

Bach Bloesemremedies en gedragstherapie

Bach Bloesemremedies kun je goed inzetten als ondersteuning bij de kattengedragstherapie, zoals bijvoorbeeld bij angstige, agressieve, onzekere of lusteloze katten. Emoties, gevoelens en karaktereigenschappen van katten kunnen uit evenwicht zijn. Dit kan een tijdelijke disbalans zijn, maar het kan ook om langdurige verstoring gaan. Een kat kan bijvoorbeeld vanaf een bepaald moment in bepaalde situaties angstig zijn omdat hij iets heeft meegemaakt wat hem angst aangjaagt, maar een kat kan ook vanaf de geboorte al angstig zijn aangelegd. Afhankelijk van vele factoren (o.a. intensiteit van de angst, omgeving van de kat, het karakter van de kat, oorzaak van de angst, hoe lang de kat al angstig is), kun je met gedragstherapie vaak al veel bereiken. Met ondersteuning van de Bach Bloesems kan de gedragstherapie echter sneller resultaat hebben en soms kun je meer bereiken. Een kat die erg angstig is, kan geen nieuwe dingen kunnen leren. Hierdoor is het erg moeilijk om met gedragstherapie iets te veranderen. Door eerst de ergste angst van de kat weg te nemen met Bach Bloesemremedies is het voor de kat weer mogelijk om nieuwe dingen te leren en kun je met gedragstherapie veel meer bereiken.

Waarom bloesemremedies voor mensen en voor dieren?

Wanneer je emotioneel beter in je vel zit, krijg je minder snel lichamelijke klachten en bestaande lichamelijke klachten kunnen sneller genezen. Dit geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren. Doordat er een wisselwerking kan zijn van emoties (en soms ook van lichamelijke klachten) tussen mens en huisdier, is het vaak heel effectief om zowel het huisdier als de eigenaar met remedies te behandelen. Wanneer je bijvoorbeeld gestrest bent, werkt dit vaak ook door naar je huisdier. Huisdieren kunnen heel gevoelig zijn voor de stemmingen van hun baasje. Als je dan alleen je huisdier zou behandelen en je blijft zelf zo gestrest, dan zal je huisdier dit toch blijven opmerken en hierop reageren.

Heeft mijn kat baat bij bloesemremedies?

Wanneer ik bij je thuis kom voor een kattengedragsconsult, zal ik aan de hand van de informatie uit een vragenlijst die je vooraf hebt ingevuld en eventueel enkele extra vragen beoordelen of je kat baat kan hebben bij Bach Bloesem remedies. Dit is onder andere afhankelijke van het soort probleemgedrag en het karakter van je kat. Als blijkt dat Bach Bloesems ondersteuning kunnen geven bij de behandeling van het probleemgedrag van je kat, kan ik een flesje remedies op maat samenstellen. Indien blijkt dat er een wisselwerking is van emoties tussen je kat en zijn of haar huisgenoten (mensen of andere huisdieren), zou het goed zijn om daarvoor ook een flesje remedies samen te stellen. Hierdoor is het probleemgedrag van je kat vaak beter en/of sneller behandelbaar. Een zeer angstige kat kan bijvoorbeeld niets nieuws leren, omdat dit wordt onderdrukt door zijn angst. Nieuwe dingen kunnen aanleren is vaak essentieel voor het slagen van gedragstherapie. Door de angstige kat te behandelen met Bach bloesemremedies kun je het angstniveau verlagen, waardoor de kat weer nieuwe dingen kan leren tijdens de gedragstherapie. Een op maat gemaakt flesje remedies zal vaak zelfs een blijvende verbetering in het emotionele leven van je kat teweegbrengen.

Hoe kan ik de remedies toedienen?

Het voordeel van de bloesemremedies is dat je de druppeltjes door het water en door het voer van de kat kan doen. Op die manier krijgt de kat de remedies dan vanzelf binnen als hij eet en drinkt en hoef je ze niet in het bekje toe te dienen. De bloesemremedies zijn veilig te gebruiken naast andere medicatie en ze hebben geen bijwerkingen.

In welke gevallen kunnen Bach bloesemremedies uitkomst bieden?

Bach bloesemremedies kunnen worden ingezet als ondersteuning van gedragstherapie, maar in sommige gevallen zal gedragstherapie niet nodig zijn en kunnen ze ook prima werken zonder aanvullende therapie. Enkele voorbeelden van situaties waarbij Bach Bloesemremedies (in combinatie met gedragstherapie) kunnen worden ingezet zijn:

  • Agressie
  • Angst (waaronder ook angstagressie en verlatingsangst)
  • Lusteloosheid
  • Onzekerheid
  • Kaallikken
  • Verandering van omgeving (bijvoorbeeld bij verhuizing, logeren in pension of plaatsing in asiel)

Lees meer over Bach Bloesemremedies op de website www.bloesemsvanbach.nl

Meer info

Op de pagina Tarieven vind je een overzicht van de kosten voor een flesjes Bachbloesemremedies.

Heb je nog vragen over Bach Bloesemremedies of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met mij op.

De opleiding ‘Bach Bloesemremedies voor mens en dier’ heb ik in 2017 afgerond. Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op het gebied van deze remedies neem ik deel aan studiedagen en volg ik nascholingen. Een overzicht van mijn opleidingen en nascholingen vind je hier.