Katten trimmen

Voor welke katten

Zowel voor langharige als voor kortharige katten kan het soms nodig zijn om de vacht te laten verzorgen door een kattentrimmer. Katten kunnen niet altijd zelf hun vacht voldoende verzorgen, bijvoorbeeld doordat ze veel onderwol hebben die gauw gaat klitten, of omdat ze ouder worden en zichzelf niet meer zo goed kunnen verzorgen vanwege artrose. Wanneer je zelf niet voldoende mogelijkheden hebt om de vacht van de kat te onderhouden, bijvoorbeeld doordat de kat het slecht toelaat of door andere omstandigheden, kan een trimbehandeling een goede oplossing zijn. Maar ook voor katten die heel veel verharen kan het een uitkomst zijn.

Klitten

Vervilte klitten kunnen erg pijnlijk zijn voor een kat. Hoe meer de haren gaan vervilten, hoe meer de klitten gaan trekken aan de huid van de kat. Dit is voor de kat echt geen fijn gevoel en als ze zich gaat bewegen wordt het vaak alleen maar pijnlijker. Je zou bijvoorbeeld kunnen merken dat de kat minder beweeglijk is en minder speelt. Het is dus belangrijk dat deze klitten op de juiste manier worden verwijderd. Daarnaast kan ik advies geven hoe je zelf zo goed mogelijk de vacht van de kat kan bijhouden en kan voorkomen dat de klitten terugkomen.

Werkwijze

Voor de eerste trimbehandeling kom ik meestal bij de mensen aan huis, zodat de kat in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving kan blijven en geen stressvolle reis hoeft te maken. Ik noteer enkele gegevens en we overleggen over de trimbehandeling die de kat nodig heeft en zet de trimspullen klaar. Ondertussen kan de kat wennen aan mijn aanwezigheid. De behandeling die ik geef is onder andere afhankelijk van de verzorging die de vacht op dat moment nodig heeft, het karakter van de kat en in hoeverre je zelf de verzorging van de kat kan voortzetten. Als het nodig is neem ik alle tijd om de kat aan me te laten wennen en gerust te stellen en als de behandeling te lang duurt voor de kat stop ik ermee en kom ik gewoon op een ander tijdstip terug om de behandeling af te ronden.

Meestal trim ik de kat dus in zijn eigen huis. Wanneer dat niet lukt, bijvoorbeeld omdat de kat in zijn eigen omgeving te zelfverzekerd is, of als je liever niet wil dat de trimbehandeling bij je thuis plaatsvindt, kan ik de kat ook in mijn pop-up trimsalon in onze badkamer trimmen. De kat krijgt geen roesje of narcose. Eventueel kunnen we in overleg met de dierenarts een licht kalmerend middel geven als de kat erg veel stress ondervindt van de behandeling.

Ik vind het heel mooi om te zien hoe katten kunnen opknappen van een goede en bij de kat passende behandeling van de vacht.

Werkgebied en contact

Woon je in Wijk bij Duurstede, Cothen of Langbroek, dan kom ik kosteloos naar je toe, daarbuiten bereken ik reiskosten. Voor mijn pop-up trimsalon heb ik eventueel ook een haal- en brengservice. Meer informatie daarover en over mijn tarieven vind je hier. Woon je in een andere regio, dan kan ik je doorverwijzen naar collega kattentrimmers.

Neem gerust contact met mij op als je een afspraak wil maken of als je vragen hebt. Ik kijk ernaar uit om jou en je kat te ontmoeten!

Bekijk ook eens het Facebook- en Instagramaccount van De Kattenhoek (zie de links onderaan deze pagina) en maak kennis met een aantal van mijn trimklantjes.

In 2018 heb ik de opleiding Katten trimmen afgerond. Sindsdien ben ik – naast mijn kantoorbaan- werkzaam als gediplomeerd kattentrimster. Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op het gebied van het trimmen van katten volg ik regelmatig nascholingen. Op de pagina Nascholing en Opleiding vind je een overzicht.

De Kattenhoek is lid van de Vereniging Voor Trimmend Nederland

Algemene voorwaarden Trimsalon De Kattenhoek