Katten trimmen

Voor welke katten

Zowel voor langharige als voor kortharige katten kan het soms nodig zijn om de vacht te laten verzorgen door een kattentrimmer. Katten kunnen niet altijd zelf hun vacht voldoende verzorgen, bijvoorbeeld doordat ze veel onderwol hebben die gauw gaat klitten, of omdat ze ouder worden en zichzelf niet meer zo goed kunnen verzorgen door bijvoorbeeld artrose. Wanneer u zelf niet voldoende mogelijkheden heeft om de vacht van de kat te onderhouden, bijvoorbeeld doordat de kat het slecht toelaat of door andere omstandigheden, kan een trimbehandeling een oplossing zijn. Maar ook voor katten die heel veel verharen kan een het een uitkomst zijn.

Klitten

Vervilte klitten kunnen erg pijnlijk zijn voor een kat. Hoe meer de haren gaan vervilten, hoe meer de klitten gaan trekken aan de huid van de kat. Dit is voor de kat echt geen fijn gevoel en als ze zich gaat bewegen wordt het vaak alleen maar pijnlijker. Het is dus belangrijk dat deze klitten op de juiste manier worden verwijderd. Ik kan u ook advies geven hoe u zelf zo goed mogelijk kunt voorkomen dat de klitten terugkomen.

Werkwijze

Ik kom bij u thuis om de kat te behandelen, zodat uw kat in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving kan blijven en geen stressvolle reis hoeft te maken. Eventueel kan ik uw kat ook trimmen in mijn pop-up trimsalon in onze badkamer als u liever niet heeft dat de behandeling bij u thuis plaatsvindt of als de kat in zijn eigen omgeving niet makkelijk te trimmen is. In overleg met u kijk ik welke behandeling ik ga geven. Dit is afhankelijk van onder andere de verzorging die de vacht op dat moment nodig heeft, het karakter van uw kat en in hoeverre u zelf de verzorging van uw kat kunt voortzetten. Als het nodig is neem ik alle tijd om uw kat aan me te laten wennen en gerust te stellen en als de behandeling te lang duurt voor uw kat stop ik ermee en kom ik gewoon op een ander tijdstip terug om de behandeling af te ronden. Uw kat krijgt geen roesje of narcose. Ik vind het heel mooi om te zien hoe katten kunnen opknappen van een goede en bij de kat passende behandeling van de vacht.

Werkgebied en contact

Woont u binnen een straal van ongeveer 20 kilometer van Wijk bij Duurstede dan kom ik kosteloos naar u toe, daarbuiten reken ik een kilometervergoeding. Soms werk ik ook in andere regio’s, dus als u verder van Wijk bij Duurstede woont kan ik kijken wat de mogelijkheden zijn of ik kan u doorverwijzen naar een collega kattentrimmer. Neem gerust contact met mij op als u een afspraak wilt maken of als u vragen heeft. Meer informatie over mijn tarieven vindt u hier. Ik kijk ernaar uit om u en uw kat te ontmoeten!

Heeft u nog vragen over het trimmen van katten of wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust contact met mij op.

De Kattenhoek is lid van de Vereniging Voor Trimmend Nederland

Algemene voorwaarden Trimsalon De Kattenhoek